Reima Go liikuttaa lapsia Pohjolan päiväkodissa

Oli maaliskuinen aamupäivä, kun joukko Peippolapsia palasi takaisin päiväkodille luistinkentältä. Oven edessä huomasimme pehmolelun, Goeyn. Tämä keltainen hahmo, oli jättänyt meille viestin siitä, että haluaisi liikuttaa lapsia kevään ajan meillä Pohjolassa.

 

 

Jokainen lapsi sai omat nimellä ja tarralla varustetut sensorit eli ReimaGo-rannekkeet. Sensorit mittaavat lapsen fyysistä aktiivisuutta, jonka tavoitetason voi jokaiselle lapselle määritellä yksilöllisesti ReimaGo-sovelluksen kautta. Jokaisen lapsen liikuntatiedot siirretään sovellukseen ja sitä mukaan, mitä enemmän lapsi on liikkunut, sitä enemmän hän saa peliaikaa.

 

Goey, Reimaksi meillä kutsuttu pelihahmo, kulkee sovelluksessa erilaisissa maissa. Hahmo hyppii pelissä reittiä pitkin ja matkan varrelle on asetettu tähdellä varustettuja etappeja, joita klikkaamalla esiin tulee hassulla äänellä varustettuja kuvia. Sovelluksen avulla pääsee myös seuraamaan tarkasti, missä kohtaa päivää lapsi on ollut eniten liikkeessä.

 

 

ReimaGon avulla ryhmämme lapset ovat alkaneet kiinnittää enemmän huomioita tietoiseen liikunnallisuuteen. Reima-pehmolelu on lähetellyt ryhmäämme kirjeitä pitkin kevättä ja onhan hän vieraillut jo lähes jokaisella ryhmämme lapsen kotona. Olemme myös tehneet metsäretkiä ja näyttänyt Reimalle lähiympäristöä.

 

Keväämme huipentui lapsien ideoimiin Reima-juhliin, jotka saivatkin yllättävän käänteen Reiman palatessa käymään auringossa…

 

Tämä sovellus rannekkeineen on ehdottomasti kokeilun arvoinen juttu! Sovellus on yksinkertainen ja helppo käyttää. Liikuntatietojen siirto sensorilta sovellukseen vie vain hetken – ja peli sen sijaan on lapsille sekä kannustava että kiinnostava!

 

Lastentarhanopettaja Sanna Tuominen, Pohjolan päiväkoti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *