Lapset tekivät oman digilehden Vehmaisissa

Pitkin syksyä ja talvea lapset ovat valmistelleet omaa digilehteä Vehmaisten päiväkodissa. Sisältö on täysin lasten toteuttamaa. Lehti ei perustu lukemiselle eikä kirjoittamiselle, vaan kuviin, videoihin, ääneen ja musiikkiin.

Alun perin ideana oli aikaan saada yhteinen digikerho ei-nukkuville lapsille, mutta mutkia tuli matkaan löytää yhteistä aikaa kaikille ryhmille erilaisen päivärytmin takia.

Tavoitteena oli luoda uusia pysyviä digitaalisia työtapoja päiväkotiimme ja siinä onnistuimme! Aurinkokissat-digilehti julkaistiin ajallaan! Digikerhon toteutamme yhteistyönä.

Kuvassa tehdään sisältöä Totta vai tarua? -osioon lehdessä. Ohjelmana on Draw&Tell HD. Digilehti taitettiin Pagesilla ja julkaistiin iMoviella. Sisältö pyörii määräajan päiväkodin iDID-näytöillä.

 

Kaikenikäiset lapset pääsivät tuottamaan sisältöä digilehteen kukin omalla tavallaan. Nuorimmat tekivät väritystehtäviä. Alla kuvakaappaus digilehdestä. Tehtävänä oli auttaa punainen auto pois parkkipaikalta. Pelinä oli Thinkfunin Rush Hour Free. 

 

 

 

Kirjottanut Pasi Toivonen, Vehmaisten päiväkoti

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *