Ötököitä etsimässä

Päiväkotiryhmässäni on käytössä yksi Ipad. Lapset käyttävät laitetta pääasiassa yksikseen ja pelaavat sillä erilaisia pelejä. Halusin heidän oppivan tekemään sillä muutakin.

 

Monet ryhmäni lapsista ovat olleet syksyllä kiinnostuneita ötököistä, joita ovat nähneet ulkona tai ryhmän seinillä olevista kuvista. Ajattelimme aikuisten kesken, että tutustutaan paremmin ötököihin ja tablettiin. Suunnittelimme metsäretken.

 

 

 

Metsästä löytyi lapsille muutakin mielenkiintoista kuin ötököitä ja innokkaasti halusivat niitä kuvata. Luuppi oli hyvä apuväline, kuvista saatiin tarkempia ja luupilla oli muutenkin kiva tutkia mielenkiinnon kohteita lähempää. Pohdimme yhdessä, mikä on tehnyt reikiä lehtiin ja minne koppakuoriainen mahtoi olla menossa. Samalla pystyi keskustelemaan, ettei ötököitä voi tappaa ja niitä voi katsella vain hetken luupin avulla, ja päästää sitten taas kulkemaan vapaasti. Myös kasveja tulee kohdella hyvin, niitä ei saa repiä.

Muutama lapsi pääsi myöhemmin muokkaamaan kuvia tabletin Photo Editor -ohjelmalla. Muokkaukset olivat pääsääntöisesti kuvien peittämistä maalaamalla tai kirjoittamalla. Lapset halusivat kokeilla eri muokkauksia kuviin. Lapset myös katselivat kuvia myöhemmin ja ovat keskustelleet niistä. Lisäksi muutaman lapsen kanssa on käytetty kuvia taustana Draw & Tell -sovelluksen animaation tekemisessä. Katselimme aamupiirillä lasten tekemiä animaatioita ja niistä pidettiin kovasti.

Kirjoittanut Tiina Loppinen, Metsäniityn päiväkoti

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *