Liikettä niveliin Tesomalla

ReimaGo lähti käyntiin Tesoman päiväkodissa 13.3. 16 isoa lasta (4-6v) saivat käyttöönsä aktiivisuusrannekkeet, jotka mittaavat lapsen liikkumista päiväkotipäivän aikana. Nämä tiedot päivittyvät sovellukseen, joka toimii pelinä, jossa lapsi pääsee etenemään aina sitä mukaa, mitä enemmän ovat liikkuneet.  Aivan mahtava tapa kannustaa liikkumaan.

Henkilökunta oli tästä jo aivan innoissaan ja pienten teknisten ongelmien jälkeen päästiinkin hyvin vauhtiin!

Ensimmäisenä lapset jakaantuivat kolmeen eri pienryhmään. Sitten jokaisen ryhmän kanssa erikseen kokoonnuttiin ja lapset miettivät yhdessä ryhmällensä nimen. Nimiksi tulivat; Hatut, Kissat ja Tesoma. Ihan yksimielistä päätöstä ei kaikkien ryhmien kanssa saatu aikaiseksi, mutta tämä oli hyvä tapa opetella kuinka demokratia toimii.

Sen jälkeen päästiin itse asiaan, eli tutustumaan ReimaGo sovellukseen. Sovelluksen ollessa pääsääntöisesti englanniksi, tulkkasin minä, ryhmän vetäjänä jokaiselle porukalle suomeksi kuinka ReimaGon maskotin Goey´in matka sai alkunsa. Lapset kuuntelivat tarkkaavaisina ja innostuivat kovasti kun pääsivät kukin vuorollansa pelaamaan. Ryhmähenki kasvoi, kun kaikki yhdessä ja innoissaan aina kannustivat ja neuvoivat toisiaan ja jännittivät mitä kuvia milloinkin peli esiin tuo. Hassut kuvat saivat myös naurun kuulumaan.

Ensimmäisen kerran jälkeen lapset olivat todella innoissaan ja kyselivät ja kyselevät edelleen vielä pain kuukauden jälkeenkin, että koska taas tehdään ReimaGo:ta?

Monet lapsista ovat myös hyvin sisäistäneet pelin idean. Eli mitä enemmän liikun, sen enemmän pääsen pelissä etenemään. On ilo katsoa miten lapset keksivät erilaisia, luovia tapoja liikkua! Yhdessä olemme myös n. kerran viikossa pitäneet ReimaGo päivän, jolloin ryhmät ovat jakaantuneet ja vuorotelleet. Yksi ryhmä kerätä pisteitä eritavoin liikkumalla, yhdessä aikuisen johdolla harjoitellaan tunnetaitoja ja kolmas porukka tietenkin pelaa sovelluksella.

Näin kesän yllätettyä meidät, on toki peliaika vähentynyt kun olemme viettäneet mahdollisimman paljon aikaa ulkona…liikkuen! Mutta mikä parasta lapset pääsevät pelaamaan peliä myös kotona, kun vanhemman puhelimesta löytyy oma ReimaGo sovellus!

ReimaGo kokeilu on ollut kyllä antoisa niin meille henkilökunnalle, kuin myöskin lapsille täällä päiväkodissa. Toivotaan että sama liikunnan ilo säilyy lapsissa koko kesän ja pääsen jatkamaan ReimaGon kanssa taas syksyllä!

 

Lastenhoitaja Mirka Koski, Tesoman päiväkoti

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *