Digitaalista tarinankerrontaa Talvitiellä

Talvitiellä lapset ja opettajat lähtivät innokkaina toteuttamaan STORIES-projektia. Tavoitteena oli toteuttaa lasten kanssa kaksi erilaista tarinaa hyödyntäen projektissa esiteltyjä sovelluksia. Liikkeelle lähdettiin tutustumalla opettajan johdolla PuppetPals-sovelluksen toimintaan ja heti esittelyn jälkeen lapset pääsivät itse kokeilemaan, miten sovellus toimii.

Kun sovelluksen käyttötapa oli selvillä, lähdettiin toteuttamaan lasten kanssa juonellisia tarinoita pienryhmissä. Hahmot valittiin sovelluksen valmiista hahmovaihtoehdoista ja pienryhmä neuvotteli juonenkulun. Juoni kirjattiin ylös lasten kertoman mukaisesti, sellaisina kuin pienryhmän neuvotteluissa oli sovittu.

Lapsilla oli hauskaa tehdä tarinoita ja lapset oppivat nopeasti käyttämään sovellusta. Lasten oli välillä vaikeaa olla hiljaa nauhoitustilanteessa, kun ei ollut oma vuoro puhua. Useamman harjoittelukerran jälkeen tarinoiden nauhoittaminen kuitenkin onnistui ilman suurempia ongelmia.

Toinen STORIES-projektiin kuuluva sovelluskokeilu lasten kanssa oli Book Creator-sovellus. Sillä toteutettiin Suomi 100 -teemaan kuuluva kuvakirja liittyen lasten ajatuksista Suomesta. Ennen kirjan toteuttamista lapset askartelivat itselleen Suomen liput, jotka komeilivat paitsi kirjan kuvissa niin myös itsenäisyyspäivän juhlassa.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *