Lola Panda oppimispelien parissa

Juvan päiväkotiin saatiin Lola Pandan laitteisto syksyllä. Olemme olleet onnekkaita ja saaneet viime aikoina myös monia muita teknisiä vempeleitä, joten otimme Lolankin mieluusti vastaan. Tekniikka kuuluu tämän päivän lapsuuteen ja varhaiskasvatuksessakin se näkyy yhä useammin opetusvälineistössä.

Lola Pandan kaltaiset liikuteltavat laitteet eivät vaadi niille varattua omaa tilaa, joten niiden käyttö on hyvin joustavaa. Lisäksi ison ruudun ääreen mahtuu useampi lapsi kerrallaan, mikä lisää muun muassa osallisuutta sekä vuorovaikutustaitojen harjoittelemisen mahdollisuuksia. Hyväksi pienryhmän kooksi havaitsimme kahdesta kolmeen lasta, jolloin oman pelivuoron sai suhteellisen nopeasti.

Lola Pandan peleistä tutustuimme muun muassa Matikkajunaan, Aakkosjunaan ja Lolan juhlapeliin. Latasimme myös Lolan pelejä uusiin iPadeihimme tukemaan esimerkiksi hahmottamisen, luokittelun, nimeämisen ja päättelyn taitojen treenaamista.

Pelit oli helppo oppia ja osalle tuttuja kotoakin, joten lapset pääsivät toisinaan opettamaan myös aikuisia Lola-hommissa. Vaikka Lolan pelit ovatkin enimmäkseen hyvin suunniteltuja, oli joissakin hiukan liikaa toistoa, eikä peli muuttunut haastavammaksi sen edetessä, jolloin lapset menettivät mielenkiintonsa nopeasti.

Pääsääntöisesti Lola-hetkiä kuitenkin odotetaan ja usein ovenraosta kuuluu seuraavien innokkaiden vuoroaan odottavien vieno kysymys: ”Joko kohta on mun vuoro?”

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *