Kirjaton esiopetus saksankielisessä esiopetusryhmässä

Tammelan koulun saksankielisessä esiopetuksessa on alusta lähtien toimittu ilman varsinaista esiopetuskirjaa. Esiopetusryhmän toiminnassa ja opetuksessa painotetaan yhteisen opetussuunnitelman lisäksi saksan kieltä, sillä ryhmässä puhutaan ja toimitaan pääasiassa saksaksi. Toiminnallisuus (pelit, leikit ja laulut), konkreettiset esimerkit ja toistot (tavoitteena sanaston kasvattaminen), kuvat sekä muut havainnollistavat apuvälineet ovat tärkeässä roolissa.

Esiopetusryhmän jokaisella lapsella on oma kansio, johon kerätään kaikki vuoden aikana tehdyt saksankieliset tehtävämonisteet.

Saksankielisessä esiopetusryhmässä oppiminen tapahtuu niin koulun tiloissa kuin sen ulkopuolellakin. Luokkahuoneen lisäksi ryhmä käyttää säännöllisesti muita koulun tiloja opetus- ja leikkitarkoitukseen. Näitä ovat muun muassa yhteinen aulatila saksankielisen 1-2.luokan kanssa, liikuntasali sekä koulun piha. Tammelan koulun keskeinen sijainti mahdollistaa retket koulun lähiympäristöön. Ryhmä käy kuukausittain metsäretkellä Kaupissa. Tämän lisäksi ryhmä vierailee käsityöpajoissa ja käy useamman kerran vuodessa katsomassa erilaisia teatteri- ja musiikkiesityksiä.

Opetuksessa painottuu saksan kielen lisäksi myös saksankielisten maiden kulttuuri. Ryhmä juhlii syksyisin lyhtyjuhlaa ja Nikolausta. Keväisin kaikki koulun saksankieliset luokat viettävät yhdessä karnevaalia koulun liikuntasalissa.

Uuden opetussuunnitelman myötä esiopetuksessa huomioidaan tieto- ja viestintätekniikkataidot. Ryhmällä on käytössä neljä iPadiä ja Bee-Bot -robotti. Viereisessä kuvassa on ryhmässä käytettävä tehtävämatto ja Bee-Bot -robotti. Esikoululaisten tehtävänä on yhdistää kuva ja teksti robotin avulla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *