Robotit-työpaja

Lamminpään eskarit pääsivät marraskuulla kokeilemaan omien patterirobottien tekoa. Espoosta käsityökoulu Robotista tuli robo-ope Markus opastamaan meitä rakentamisessa.

Lapset tekivät pienryhmissä oman pattereilla toimivan piirtorobotin. Robotin runko valmistui paperisista kahvikupeista. Jaloiksi kiinnitettiin kolme tussia, ja lisäksi koristelimme tekeleemme erilaisin askartelumateriaalein. Robotit toimivat pienellä patterilla, ja epäkesko lisättynä moottoriin sai robotin tärisemään ja liikkumaan.

Robottien teossa tarvittiin ohjeen ymmärtämistä, kaavakuvan lukutaitoa, yhteistyötä sekä päättelykykyä. Monipuolinen oppimiskokonaisuus oli lapsille todella mieluisa. Robottien kanssa on piirrelty kuvioita papereihin useana päivänä. Lisäksi robotit tärisivät ja piirtelivät jouluisia kuvia puurojuhlassamme vanhempien ihailtavana.

 

Annika Suokko, Lamminpään koulun esiopetus

Lisätietoja:

https://www.kasityokoulurobotti.fi/

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *