Digimetsässä

Ikurin päiväkodissa olemme jo ennen Ipad-aikaa ottaneet paljon valokuvia ja laittaneet aktiivisesti niitä Tenavanettiin. Tänä syksynä Ikurissa isojen 2 – 5-vuotiaiden ryhmät ovat valinneet yhteisen metsäpaikan läheltä päiväkodin pihaa, jossa myös pienten ryhmän isoimmat lapset ovat käyneet leikkimässä. Jokainen ryhmä on miettinyt oman tarinan metsäretkien ympärille, toisilla se on metsän peikko ja toisilla Satu-siili. Yksi ryhmä käy metsäretkellään myös katsomassa ryhmän ”nimikko” puuta vuoden ajasta toiseen ja valokuvaavat tätä.

Olemme myös harjoitelleet sadutusta Ipadin ohjelmien kautta (Ipad-koulutus on ollut avuksi) Lapset saivat valokuvata värityskuvansa ja keksiä tarinan kuvan ympärille. Monille lapsista tämä kaikki oli todella jännittävää ja Ipadin käyttö uutta. Myös leikkiaikaan olemme käyttäneet hyödyksi Ipadeja. Olemme soittaneet internetistä lasten satuja ja lasten toivomaa musiikkia.

Länsi-Tesoman päiväkodissa 2 – 5-vuotiaiden ryhmät ovat käyneet tutustumassa lähimetsään pienryhminä. Lapset ovat ottaneet itse valokuvia metsästä sekä tutustuneet erilaisiin materiaaleihin, kuten kiviin, käpyihin ja havunneulasiin. Päiväkodilla viskarit ovat kokeilleet Bee-Botin käyttöä.

Ikurin koulun esiopetuksessa Ipadit ovat käytössä lähes päivittäin. Kuvassa alapuolella esikoululaiset harjoittelevat m-kirjainta. Lapset etsivät m-kirjaimella alkavia asioita. He löysivät mm. majan, muurahaispesän, matkalaukun, marjoja, männyn käpyjä ja männyn. Kentälle tehtiin supersuuri m-kirjain ja pieniä m-kirjaimia ja menimme m-littaa. Leikissä pelastetaan siten, että kaveri piirtää m-kirjaimen kiinnijääneen selkään (lasten oma idea). Koululla kirjoittelimme vielä taululle mitä m-kirjaimella alkavia asioita olimme metsästä löytäneet.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *