Sankariaanimaatio hyviksistä ja pahiksista

Koiviston koulun esiopetuksessa teimme syksyn aikana animaatioprojektin, jossa Apilat-ryhmän esioppilaat seikkailivat sankarihahmoina Lego Cityn kaupungissa.

 Projekti alkoi siitä, kun osa lapsista teki Nexo Knights -värityskuvista keppinukkeja. Tätä ideaa työstimme, ja jokainen sai kehitellä oman sankarihahmon supervoimineen. Hahmoista tehtiin pöytäteatterihahmot valokuvauksen, grillitikkujen ja taikataikinan avulla.

Seuraavaksi vuorossa oli tarinan keksiminen. Siinä Lego Cityn rauhaa rikkoi pahisten joukko (osa lasten hahmoista), joka aikoi varastaa arvokkaan voimakristallin. Supersankareiden voimat oli kätketty tuohon voimakristalliin. Pahikset ryöstivät kristallin, mutta muuttuivatkin sen voimasta itse hyviksi ja palauttivat lopulta kristallin takaisin Lego Cityn sankareille.

Animaatiossa esiintyvä hyvisten linna rakennettiin oman eskariluokan ikkunan alle.

Suunnitteluun, käsikirjoituksen tekoon ja lavasteiden rakentamiseen meni paljon aikaa, mutta se kannatti, sillä itse kuvaamiseen käytimme vain kolme eskaripäivää. Kuvaamisessa käytimme iPadien video- ja valokuvausta sekä Stop Motion -animaatiosovellusta. Sen jälkeen laitoimme kaikki kuvamateriaalit iMovie-sovellukseen ja äänitimme kertomuksen ja vuorosanat. Lopuksi editoimme videopätkät iMoviessa.

Projekti oli lapsia innostava ja siinä toteutui monta esiopetuksen tavoitetta: yhdessä tekeminen, kaveritaitojen harjoittelu, luova ilmaisu ja lapsen osallisuus. Varmasti työskentelemme tableteilla ensi keväänäkin!

 

Kirjoittaja: Sanna Mustonen, Apiloiden lastentarhanopettaja

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *