Tervetuloa Digimatkalle Manseen!

MITÄ

Miten tieto- ja viestintäteknologiaa voi hyödyntää päiväkodeissa ja esiopetusryhmissä niin, että se edistää lasten oppimista? Millä tavoin kasvattajat voivat ohjata lapsia laitteiden turvalliseen ja monipuoliseen käyttöön?

Digimatkalla Mansessa -blogi esittelee Tampereen kaupungin päiväkodeissa ja eskariryhmissä tehtyjä digitaalisten oppimisympäristöjen kokeiluja. Toivottavasti kokeilut antavat inspiraatiota muille kasvatuksen ammattilaisille ja vanhemmille tieto- ja viestintäteknologian hyödyntämiseksi oppimisessa. Digimatkalla opitaan uutta. Tule mukaan!

MIKSI

Tieto- ja viestintäteknologinen osaaminen on tärkeä kansalaistaito ja se edistää lasten kasvatuksellista ja koulutuksellista tasa-arvoa. Uusien varhaiskasvatussuunnitelman perusteiden (2016) ja Esiopetuksen opetussuunnitelman perusteiden (2014) mukaan monilukutaitoa sekä tieto- ja viestintäteknologista osaamista tarvitaan lasten ja perheiden arjessa, ihmisten välisessä vuorovaikutuksessa sekä yhteiskunnallisessa osallistumisessa. Valtakunnallisissa periaatteissa linjataan, että lasten kanssa tulee tutustua erilaisiin tieto- ja viestintäteknologisiin välineisiin, sovelluksiin ja peleihin. Lisäksi lapsille tulee antaa mahdollisuuksia kokeilla ja tuottaa itse sisältöjä yhdessä muiden lasten kanssa. Digitaalisuus on siis tullut pysyvästi päiväkotien ja esiopetusryhmien arkeen.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *